Over Activus

Activus Uitzendbureau is in 1986 opgericht in het Brabantse Erp (gemeente Meierijstad), aanvankelijk als personeel- en organisatie-adviesbureau. Binnen enkele jaren is de dienstverlening uitgebreid met het uitzenden van personeel, vooral in de technische en ongeschoolde sector.

Doordat er behoefte was aan uitbereiding werd medio 1988 Activus in Schijndel het eerste Schijndelse uitzendbureau, gevestigd aan de Hoofdstraat. Hier is 10 jaar met veel succes gewerkt, waarna de deuren zijn gesloten.

In de jaren erna kwam er behoefte aan meer bedrijvigheid en zijn in 1992 is Activus van Erp verhuisd naar het Ridderplein in Gemert, waar het tot op heden nog actief is. Vanuit Gemert worden uitzendkrachten geplaatst in de directe omgeving, maar ook bij bedrijven in de regio Helmond, Eindhoven, Tilburg, Breda, 's-Hertogenbosch, Veghel, Schijndel, Oss en Weert.

Sinds 1993 is de B.V. Actief Diensten en Detachering opgericht om personeel ook te kunnen detacheren. Dit houdt in dat flexwerkers na hun uitzendtermijn van 78 weken, detacheringovereenkomsten (maximaal 6 contracten in 4 jaar) kunnen krijgen. Zo kunnen flexwerkers in totaal 5,5 jaar aaneengesloten via Activus (en Actief) werken.

Inmiddels is Activus uitgegroeid tot een vooruitstrevend familiebedrijf dat zich continue blijft ontwikkelen. Zo worden tegenwoordig naast de technische en ongeschoolde werkzoekenden meer administratieve en commerciële krachten gevraagd en geplaatst. Steeds meer vacatures op MBO en HBO worden bij ons aangemeld en door onze kandidaten ingevuld. Tevens is er een groei in het aantal Werving- en Selectieopdrachten. Bedrijven krijgen steeds meer behoefte om kandidaten direct in dienst te nemen en laten door ons de werving en selectie verzorgen. Ook de bemiddeling in ZZP'ers blijft groeien. In diverse sectoren worden ZZP'ers gekoppeld aan bedrijven.

In het voorjaar van 2012 is het interieur van het pand aan het Ridderplein compleet vernieuwd, zijn er meer en nieuwe werkplekken bijgekomen met moderne faciliteiten.

Per 1 maart 2013 is Activus Technisch Personeel BV lid geworden van dè branchevereninging voor uitzendbureaus: de ABU. Hiermee voldoen wij aan de strengste normen op het gebied van kwaliteit, zekerheid en financiële betrouwbaarheid.