CAO Uitzendkrachten

Cao staat voor ‘collectieve arbeidsovereenkomst’ en is een schriftelijke overeenkomst waarin afspraken over arbeidsvoorwaarden staan, zoals loon, toeslagen, werktijden en pensioen. Door middel van een duidelijk cao weten zowel werknemer als werkgever waar ze aan toe zijn en welke afspraken van kracht zijn. Een cao geldt altijd voor een grote groep mensen die zich bijvoorbeeld in dezelfde branche of bij hetzelfde bedrijf bevinden.

De afspraken in een cao zijn vaak gunstig voor werknemers. Denk hierbij aan een hoger minimumloon en meer vakantiedagen ten opzichte van arbeidsvoorwaarden die vastgelegd zijn in de wet. De afspraken in een cao mogen echter nooit in strijd zijn met de wet.

Bij Activus wordt gewerkt volgens de ABU-cao voor uitzendkrachten. Download hieronder het CAO voor uitzendkrachten 2019-2021 in het Nederlands, Engels of Pools.

Nederlands: CAO voor Uitzendkrachten 2019-2021 (Versie juli 2020) (pdf)

English: Collective Labour Agreement for Temporary Workers 2019 -2021 (Version July 2020) (pdf)

Polskie: Układ Zbiorowy Pracy (CAO) dla Pracowników Tymczasowych 2019-2021 (Wersja z lipca 2020 r.) (pdf)

 

Uitleg, nieuws en columns over de ABU-cao zijn hier te lezen.

Op zoek naar informatie over de gevolgen van Coronavirus (COVID-19) op de uitzendbranche? Dan kun je op deze website openbare nieuws en achtergrond informatie vinden.